نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

چگونه مي‌توان با دخالت ديگران در بچه داري مقابله كرد؟ يكي از مسائل چالش برانگيز در تربيت فرزند اين است كه پدر و مادر هرقدر هم اصول تربيتي صحيح را به كار گيرند و سبك فرزند پروري درستي را اعمال نمايند، در مسير تربيت فرزند خود با فراز و نشيب‌هايي چون دخالت اطرافيان رو به رو هستند. اين موضوع وقتي شدت بيشتري مي‌يابد كه از لحاظ مكاني فاصله چنداني با منزل شخص مداخله‌گر نداشته باشد. چند تربيتي، كودك را دچار سردرگمي كرده و او را از مسير اصلي منحرف مي‌سازد. با توجه به اينكه هر دو نفر(والد- مداخله گر) به خير و صلاح كودك فكر مي‌كنند. و بر درستي نظر خود اصرار دارند، هر گونه مخالفت از سمت ديگري مي‌تواند موجب ايجاد دلخوري و ناراحتي گردد. با آگاهي از روش صحيح برخورد با دخالت اطرافيان، مي‌توانيد در نهايت احترام و بدون كمترين دلخوري از دخالت‌ها جلوگيري كنيد.

منبع: دخالت ديگران در بچه داري

تاثير دخالت ديگران در بچه داري

دخالت اطرافيان در در تربيت فرزند از دو جهت ايجاد نگراني خواهد كرد و پيامدهاي منفي زير را به همراه خواهد داشت. براي آنكه بتوانيد در مقابل اين تاثيرات بايستيد، حتما مقاله آموزش بچه داري را بخوانيد.

1. درگيري و اختلاف بين زوجين

اگر شخص دخالت كننده در بچه داري يكي از اعضاي خانواده همسر باشد. به طور مثال مادر شوهر يا خواهر شوهر به طور مكرر عادت داشته باشند مادر را به خاطر سبك فرزند پروري‌اش سرزنش كنند، اين مسئله باعث درگيري بين زن و شوهر مي‌شود. چرا كه به علت خجالت و ملاحظه احتمالا به آن‌ها نمي‌گويد كه دخالت نكنند. و در پيش شوهر خود از دخالت‌هاي خانواد‌اش شكايت كند. اين مسئله زماني به يك چالش بزرگ تبديل مي‌شود كه مرد به صحبت‌هاي همسر خود توجه نكرده و رفتارهاي مداخله گرانه خانواده‌اش را تاييد نمايد.

بيشتر بخوانيد: آموزش پدر و مادر

2. آسيب مستقيم به كودك

اگر كودك ببينيد كه حرف‌هاي والد با مخالفت ديگران رو به روست و اطرافيان سعي دارند به گونه‌اي ديگر نكات تربيتي را اجرا نموده و با وي به شكلي متفاوت رفتار نمايند، دچار سردرگمي مي‌شود. بعد از دخالت ديگران در بچه داري كودك نمي‌داند حرف‌هاي والد را بپذيرد و آنگونه كه او مي‌خواهد عمل نمايد يا به شكلي كه ديگران مي‌گويند رفتار كند. نكته ديگر اين كه اگر تاثير سخن ديگران بيشتر از تاثير حرف‌هاي والدين باشد، كودك نسبت به جايگاه قدرت پدر و مادر ديدگاه متفاوتي پيدا مي‌كند. و بيش‌ترين ميزان حرف شنوي او از شخصي خواهد بود كه در حرف آخر را مي‌زند.

 

چگونه مي‌توان با دخالت ديگران در زمينه فرزندپروري مقابله كرد؟

براي تربيت فرزند خود لازم است كه ابتدا خود آموزش ببينيد و مهارت‌هاي والدگري را به خوبي فرا بگيريد. تا زماني كه پدر و مادر به يك شخص بالغ تبديل نشده باشند و نتوانند كودك درون خود را به خوبي پرورش دهند، نمي‌توانند به طور مستقل و بدون دخالت ديگران به تربيت فرزند خود بپردازند. ديگران بايد بدانند شما توانايي تربيت فرزندانتان را به بهترين نحو داريد و نيازي به دخالت ديگران در تربيت فرزند نيست. راهكارهاي زير مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند.

1. دخالت ديگران در بچه داري | كاهش حساسيت هاي مادرانه

زنان در دوران بارداري و اندكي پس از زايمان به شدت حساس و تحريك پذير مي‌شوند تا جايي كه كوچك‌ترين نصحيت‌هاي دلسوزانه ديگران را به عنوان دخالت تلقي كرده و آزرده خاطر مي‌شوند. بهتر است تا جايي كه مي‌توانيد از لحاظ جسمي و رواني خود را تقويت كنيد. و با رفتار مناسب و همراه با احترام، با دخالت‌هاي ديگران برخورد نماييد.

2. تقويت اعتماد به نفس

اگر پدر و مادر از كارآمدي و اعتماد به نفس خوبي برخوردار باشند، ديگران كمتر به خود اجازه مي‌دهند كه در روش تربيتي آن‌ها دخالت كنند. شركت در كلاس‌هاي مرتبط با مهارت والدگري و جرات‌مندي باعث مي‌شود كه آن‌ها بتوانند محكم و با صلابت اصول تربيتي صحيح را به كار گيرند و توانايي نه گفتن به دخالت‌هاي ديگران در بچه داري را داشته باشند.

3. به يك منوال رفتار كنيد

مادراني كه هميشه يك متد تربيتي و رفتاري را پيش مي‌گيرند، به مرور به اطرافيان نشان مي‌دهند كه تحت هر شرايطي فرزندشان بايد پايبند به قوانين آن‌ها باشد. پس هرگز (حداقل تا حد امكان) از روش تربيتي خود كوتاه نياييد. انعطاف پذير باشيد. با احترام برخورد كنيد. مهربان باشيد. اما به خاطر رودربايستي و يا خستگي به كل بي خيال كودك نشويد. اين گونه اطرافيان اهميت فرزندتان براي شما را درك كرده و از بابت صلابت تان دلخور نخواهند شد.

حتما مقاله خستگي از بچه داري را هم بخوانيد.

4. دخالت ديگران در بچه داري | حفظ فاصله مكاني با خانواده همسر

نزديكي به منزل پدري همسر مسئله‌ايست كه خواسته و يا ناخواسته زمينه دخالت خانواده را در تربيت فرزند فراهم مي‌كند. به علت رودربايستي نمي‌توان مستقيما به آن‌ها گفت كه دست از مخالفت خود بردارند زيرا ممكن است حرف شما را طور ديگري برداشت نمايند و دلخوري‌هاي بزرگ ايجاد شود. بهتر است زن و شوهر با حفظ رفت و آمدهاي خانوادگي، در فاصله‌اي دورتر از منزل همسر ساكن شوند و زندگي مستقلي داشته باشند. براي جلوگيري اينگونه مسائل مي‌توانيد از مشاوره خانواده كمك بگيريد.

5. مشخص كردن حد و مرزها

شما بايد با رفتارهاي خود مرزهايتان را براي اطرافيان مشخص كنيد. وقتي در ساير زمينه‌ها تمام مسائل و مشكلات شخصي‌تان را براي ديگر بازگو كنيد، آن‌ها نيز به خود اجازه مي‎دهند در زمينه‌هاي ديگر در زندگي شما دخالت كنند. پس مرزهاي خود را مشخص كنيد تا از دخالت اطرافيان در بچه داري پيشگيري نماييد. براي مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دخالت ديگران در بچه داري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چگونه مي‌توان با دخالت خانواده شوهر در بچه داري مقابله كرد؟

ضمن توجه به اينكه حرف‌هاي ديگران هميشه هم غلط نيست و گاهي از سر عشق و علاقه در تربيت فرزند دخالت مي‌كنند، بايد گفت بهتر است كمي منطقي باشيد. اگر احساس مي‌كنيد حرف‌هايشان چندان هم بد به نظر نمي‌رسد، آن‌ها را بپذيريد و اعمال نماييد. اما اگر فكر مي‌كنيد دخالت آنان به سلامت روان شما و فرزندتان آسيب مي‌زند، مهارت جرات مندي را در خود تقويت كرده و در نهايت احترام به آن‌ها بگوييد كه نبايد در تربيت فرزند شما دخالت كنند.

منبع: دخالت ديگران در بچه داري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/9  ] [ ۰۷ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب